ISPM 15 behandling af træemballage

Frit oversat betyder ISPM 15-behandlet træemballage: “Ingen problemer i tolden”

Dette er selvfølgelig ikke helt korrekt, men er dine paller og anden træemballage varmebehandlet af en certificeret leverandør, er du kommet rigtig langt, når dine varer skal sendes udenfor EU.

 

ISPM-15 er en international standard vedtaget under den internationale Plantesundhedskonvention IPPC. Standarden vedrører behandling af træ til fremstilling af emballage samt mærkning af træemballage i henhold til ISPM 15.

Det er kun virksomheder certificeret af Landbrugsstyrelsen, som må varmebehandle og fremstille, reparere og mærke træemballage, som er blevet ISPM-15-behandlet.  Dette gælder alle former for træemballage, herunder også paller og afstivningsmateriale. Stærkt forarbejdet træ, som fx spånplader og krydsfiner er dog ikke omfattet af reglerne, men vær opmærksom på, at de enkelte lande kan have specifikke krav ved import.

Varmebehandling har intet med fugtigheden i træet at gøre. En gennemblødt EUR-palle kan sagtens stadig være varmebehandlet, mens en tør engangspalle IKKE har opnået de 56 grader i kernen i minimum 30 minutter, som ISPM 15 foreskriver.

ippx1

En varmebehandlet palle skal være mærket med det beskyttede mærke fra IPPC på 2 synlige flader, mens der på afstivningsmateriale skal være 1 mærke. Alle EUR-paller fremstillet siden 2010 er som standard ISPM 15-behandlet, men der er stadig gamle EUR-paller i omløb, som ikke er varmebehandlet.

Det er meget vigtigt, at du har styr på din træemballage. Det kan nemlig blive en dyr fornøjelse at få sine varer afvist i tolden. I bedste fald får du lov at pakke varerne om og sende træemballagen retur, men vi har hørt flere eksempler på, at hele containere er blevet sendt retur til oprindelseslandet uden mulighed for pakke om. Det koster – både i transport, manglende levering og goodwill hos kunderne.

Er du det mindste i tvivl om, hvorvidt din træemballage lever op til kravene for ISPM 15, er du meget velkommen til at kontakte os eller udfylde nedenstående formular, så kontakter vi dig.

Klik her for vores kontaktoplysninger

Udfyld formularen, så kontakter vi dig!