Reparation af europaller

Reparation af europaller

EUR-paller har flere liv, så lad os sammen give dem lov til at “leve” dem.

Har dine paller fået en skade på op til 3 komponenter, men fejler resten af pallen intet? Bliver du også træt af  at skulle kassere noget, der egentlig er for godt til at smide ud? Vi forstår dig godt, for det koster penge, og vigtige naturressourcer går op i røg. Men vi har en løsning!

Ved at udskifte et par topbrædder eller en ødelagt klods, kan en defekt EUR-palle repareres og herefter indgå på lige fod med andre godkendte europaller. Det kræver en licens fra EPAL at reparere brugte EUR-paller, og det har vi selvfølgelig. Herved kan vores paller nemlig tage endnu en tørn. Det er bedre og billigere løsning end at skulle investere i nye paller, og miljøet tilgodeses samtidig, når pallen udnyttes til fulde.

                                        

På et tidspunkt er pallen så langt i sin livscyklus, at den ikke længere kan repareres. Der skal skiftes for mange komponenter, eller pallen er generelt bare udslidt. Men pallen repræsenterer stadig en værdi. Vi sender fx udtjente EUR-paller til STEA’s miljøafdeling, hvor pallerne flises og sømmene fjernes. Flisen benyttes som CO2-neutral brændsel på Energi Ikast’s topmoderne varmeværk i Engesvang, som leverer varme til ca. 760 hustande i byen. Hermed udnyttes pallen optimalt til det sidste. Det er godt for miljøet.